Wie ben ik

Mijn naam is Petrina van Engelenburg. Ik ben 51 jaar en ik woon in Doetinchem. In mijn vorige baan als ambtelijk secretaris binnen de medezeggenschap heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen. Deze heb ik aangevuld met de nodige trainingen en opleidingen.

Wat doe ik binnen Insieme?

Sinds oktober 2019 werk ik bij Insieme als loopbaancoach en mediator. In november 2019 ben ik gestart met de opleiding tot arbeidsdeskundige en gelukkig kan ik bij Insieme ook daarin werkervaring opdoen. Zodra ik deze opleiding heb afgerond kan ik als arbeidsdeskundige aan de slag.

Waar ligt mijn passie?

Wanneer je om wat voor reden dan ook je eigen werk niet meer kunt uitoefenen en gedwongen wordt om iets anders te gaan doen, dan is dat een heel ingrijpende situatie. Als loopbaancoach en arbeidsdeskundige kan ik deze mensen heel vaak toch weer perspectief geven en ze helpen ontdekken, dat ze veel meer kunnen dan eerder gedacht. Wanneer ik dan zie, dat mensen energie gaan krijgen van het  zoeken naar en het aangaan van nieuwe ervaringen, dan word ik heel blij!

Hetzelfde geldt voor mijn werk als mediator. Soms zit je zo ver in een conflict, dat je er samen niet meer uit kunt komen. Als mediator kan ik helpen om weer ruimte te creëren, zodat het verhaal van beide kanten weer gehoord kan worden. Ook daarin ontstaat perspectief en kunnen partijen weer met een positieve naar de toekomst gaan kijken.

Mijn lijfspreuk:

Kijk naar de hele mens: Meer dan de som der delen 

(naar het Japanse Kintsugi: gouden verbinding)